úterý 5. června 2012

Nový film Madagaskar 3 a lev Alex - co nového zažije?

Lev Alex a nový film Madagaskar 3
Lev Alex a nový film Madagaskar 3
Jak se má lev Alex ve třetím pokračování nového filmu Madagaskar 3? Dostane se zpět do svého miloveného New Yorku?

Pojďme si nejdříve připomenout, co zažil Alex v předchozích dílech aktuálního Madagaskar 3

Jako mládě byl Alex (tehdy pod jménem Alakay) synem lva Zuby, krále smečky. A jak to pokračovalo?


Ačkoli se Zuba snaží Alakaye naučit být lovcem, ten má větší zájem o tanec, a tak je zajat pytláky, kteří na něj nastražili past. Alakaye zavřou do bedny a naloží do auta, jenže ta po cestě spadne do oceánu, a najdou ji až v New Yorku. Alakay je přejmenován na Alexe a je poslán do ZOO v Central Parku.

Alex rostl a žil spokojený život v zoologické zahradě v New Yorku a užíval si zde jako právý král - ovšem nikoli král džungle, ale král zoo. Každý den měl svou show, ve které ho návštěvníci obdivovali. Spolu s ním tady žili další známí z filmu Madagaskar 3 - zebra Marty, žirafa Melmen, hrošice Glorie, tučňáci, opice a další.



Život se zdá být poklidný, dokud neslaví Marty své 10. narozeniny a přeje si žít v divočině. Jeho nadšení ale jeho kamarádi nesdílí, a proto se mu Alex snaží promluvit do duše, že lepší je zůstat v ZOO. Bohužel Marty uteče a tak ho Alex společně s přáteli jdou hledat...

...a různými peripetiemi se dostanou až na Madagaskar. Alex zde zažívá krušné chvilky, především nutně potřebuje maso a probouzí se v něm dosud neznámé pudy. Dokonce v jednu chvíli začne lovit svého kamaráda Martyho. Vše vyřečí chtří tučňáci, kteří jsou také na Madagaskaru, když Alexovi vyrobí sushi.

A jak to pokračovalo v druhém dílu série Madagaskar?

Alex a jeho rodiče ve filmu Madagaskar 2
Alex a jeho rodiče ve filmu Madagaskar 2
Nový film Madagaskar 3 navazuje na Madagaskar 2. V tomto pokračování filmu Madagaskar jsme se seznámili s původem Alexe, když se shodou okolností po pádu tučňáky opraveného letadla dostali do Afriky. Alex se dozví, že našel rodiče, a stává se tedy nástupcem krále.

Makunga, dlouholetý nepřítel Zuby, připomíná smečce, že Alex musí splnit tradiční rituál na vzetí do smečky. Alex si ale myslí, že jde o taneční soutěž, (ve skutečnosti jde ale o boj). Alex v souboji prohraje, a tak je podle pravidel vykázán ze smečky. Zuba, jako král smečky je zodpovědný za vyloučení, jenže jako jeho otec to neudělá. Vzdá se své pozice krále a na jeho místo nastoupí Makunga. A ten jako nový král vykáže Alexe i jeho rodiče. 

Mezitím začne vysychat místní jezero a Alex s otcem se vydají hledat řešeí. Skupinka New Yorčanů v čele s babičkou zajmou Alexe a chtějí si ho upéct jako potravu. Jeho otec se ho pokusí zachránít, ale marně. Alexovi se podaří je zachránít tancem a kroky, které jeho New Yorčany znají. Poznají v něm jejich krále, lva Alexe. Alexovi s otcem se nakonec podaří rozbít hráz a voda začne opět proudit do jezera.

V závěru filmu Madagaskar 2 jsme se tedy s Alexem rozloučili v Africe.

Nový film Madagaskar 3 - kam dovede Alexe?

Alex stále vzpomíná na doby, kdy byl králem New Yorku a touží se vrátit zpět do zoo v Central Parku. Díky tučňákům z Madagaskaru (tedy ze zoo) se nedopatřením dostane do Evropy, kde se skrývá v putovním cirkusu, který má právě do New Yorku na svém turné zamířeno. Jaká dobrodružství ho v novém filmu Madagaskar 3 potkají? Na to si budete muset zajít do kina :)

Připomeňme si cestu Alexe až do filmu Madagaskar 3



A jak bude Alexovo dobrodružství pokračovat? Podívejte se na nový film Madagaskar 3.

Žádné komentáře:

Okomentovat